Institut za migracije i narodnosti u Zagrebu

Institut za migracije i narodnosti u Zagrebu

Naziv:

Institut za migracije i narodnosti u Zagrebu

Adresa:

Trg Stjepana Radića 3, 10000 Zagreb

Županija:

Zagrebačka i Grad Zagreb

Djelatnost:

Knjižnica Instituta za migracije i narodnosti specijalna je knjižnica poluotvorenog tipa u sastavu matične institucije, specijalizirana za interdisciplinarno područje migracija i etničnosti. Prvenstveno je usmjerena na obogaćivanje fonda, njegovo fizičko i informacijsko organiziranje, čuvanje i zaštitu te pružanje informacijsko-referalnih usluga u cilju dodavanja vrijednosti znanstvenome, istraživačkom i svakom drugom radu prvenstveno u IMIN-u.

Povijesni podaci:

Knjižnica IMIN-a osnovana je 1984. godine u sastavu tadašnjeg Centra za istraživanje migracija i narodnosti koji sadašnji naziv nosi od 1987. Nastala je spajanjem knjižnice Centra za istraživanje migracija, nasljednika kontinuiranog istraživanja vanjskih migracija započetog 1967. u okviru Instituta za geografiju Sveučilišta u Zagrebu kojemu se 1977. priključio Centar za izučavanje obrazovanja Instituta za društvena istraživanja Sveučilišta u Zagrebu i knjižnice Zavoda za migracije i narodnosti.

Građa:

Knjižnica IMIN-a raspolaže s oko 11.000 knjiga i približno 230 znanstvenih i stručnih časopisa, na hrvatskome i na mnogim drugim jezicima, s područja temeljnih društvenih i humanističkih disciplina (sociologije, antropologije, povijesti, demografije, socijalne geografije, psihologije, politologije, ekonomije, prava, lingvistike itd.) i s interdisciplinarnog područja, o najširoj problematici migracija, manjina i etničnosti.

Vrsta suradnje:

Dostava metapodataka i preslika

Opširnije:

Mrežno mjesto ustanove