Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić Karlovac

Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić Karlovac

Gradska knjižnica je kulturna ustanova čija je osnovna djelatnost nabava, čuvanje i davanje na korištenje knjižne i neknjižne građe. Ona služi zadovoljavanju kulturnih potreba stanovništva, poticanju cjeloživotnog obrazovanja, stručnog i znanstvenog rada, informiranja, odlučivanja i demokratizacije društva općenito. Osim toga, centar je za novu tehnologiju, edukaciju, savjetodavnu funkciju kako doći do potrebne informacije, te gradsko sastajalište koje nudi brojne sadržaje za djecu i odrasle.

Naziv:

Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić Karlovac

Adresa:

Adresa

Županija:

Karlovačka

Djelatnost:

Nabava i stručna obrada, čuvanje i zaštita knjižne i neknjižne građe, pristup korištenju i posudbi građe, davanje informacija korisnicima prema njihovim potrebama i zahtjevima.

Povijesni podaci:

Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" osnovana je 1. ožujka 1838. godine kao "Ilirsko čitanja društvo" i postala najznačajnija kulturna ustanova u gradu. Ilirski pokret i hrvatski narodni preporod, te položaj grada Karlovca na križištu prometnica Karoline, Jozefine i Lujzijane te na slivu četiriju rijeka - Kupe, Korane, Mrežnice i Dobre - utječe na sveukupni gospodarski i kulturni razvoj grada. Čitaonica uz čitaoničku djelatnost počinje skupljati i knjižnu građu i ubrzo je izdaje svojim korisnicima.

Građa:

Knjižna i neknjižna građa; zavičajna zbirka, referentna zbirka, zbirka stare i rijetke knjige, glazbena zbirka, igračke.

Vrsta suradnje:

Dostava preslika

Opširnije:

Mrežno mjesto ustanove
;
Kultura.hr